Hello Coffee
Wat weet je eigenlijk over het volledige proces dat vooraf gaat aan een goede espresso of een lekkere tas filter koffie? Waar groeien koffieplanten? Op welke manier worden die geoogst? Wat gebeurt er nadien met de koffieboon in de branderij?
De opleiding bestaat niet alleen uit theorie, maar omvat ook een stukje praktijk: we ronden af met een cupping van diverse uiteenlopende origine koffies.
Interesse, inschrijven of graag meer info?
Mail uw gegevens en/of vragen snel naar office.mocca@gmail.com
Voortaan zal je je koffie niet zomaar drinken, maar degusteren!
Wij raden deze workshop aan als vertrekpunt voor elke workshop, na afloop ga je naar huis met een bundel info en een zakje koffiebonen (kan gemalen worden indien nodig).
Slow Coffee
De term “slow coffee” omvat de verschillende zetmethodes om zorgvuldig en verfijnd koffie te bereiden. Elke methode vraagt een aangepaste malingsgraad, watertemperatuur, extractietijd, enz.
Verschillende zetmethodes zoals Kalita, Chemex, Aeropress, French Press, V60, worden gedemonstreerd inclusief alle tips en tricks van de professionals.
In kleine groepjes kan je erna elk je eigen filterkoffie bereiden.
Interesse, inschrijven of graag meer info?
Mail uw gegevens en/of vragen snel naar office.mocca@gmail.com
Het is ten zeerste aanbevolen om eerst de workshop "introductie in de koffiewereld te volgen".
Espressotechniek
Ontdek ristretto, espresso, doppio, ... en nog zoveel meer.
Verschillende handelingen aan de molen en espressomachine worden uitgelegd en aangeleerd waarna je zelf aan de slag gaat.
Je krijgt de kans om zelf een molen af te stellen en je leert de invloed van het espressotoestel op de koffie, zodat je de ideale koffie kan presenteren. Maar je leert ook het onderhouden van de espressomolen en het koffietoestel.
Interesse, inschrijven of graag meer info?
Mail uw gegevens en/of vragen snel naar office.mocca@gmail.com
Het is ten zeerste aanbevolen om eerst de workshop "introductie in de koffiewereld te volgen".
Latte Art
Tijdens deze workshop ligt de nadruk meer op de praktijk.
Je gaat verder aan de slag met het oefenen op en verbeteren van jouw stoomtechniek en het uitschenken van het perfecte melkschuim in een mooie presentatie, waarbij er ruimte is voor de basistechnieken van latte art.
Interesse, inschrijven of graag meer info?
Mail uw gegevens en/of vragen snel naar office.mocca@gmail.com
Het is ten zeerste aanbevolen om eerst de workshop "espresso technieken te volgen".
Coloured Latte
JA, ik wil graag kleurrijke latte's leren maken!
Deze originele workshop laat je kennis maken met de hypes zoals de groene "Matcha Latte" thee, gele "Gold Milk" met kurkuma en de "Beet Root Latte" met rode biet.Kom meer te weten over de beste techniek en dosering om de perfecte latte te maken zonder espresso. We werken met plantaardige- en verse volle koemelk.
Interesse, inschrijven of graag meer info?
Mail uw gegevens en/of vragen snel naar office.mocca@gmail.com
Iced Coffee
Ontdek tijdens deze workshop hoe jij heerlijke zomerse dranken kunt klaarmaken, van cold brew en cold drip coffee tot een iced latte.
Ga aan de slag met je basisbereiding en verwerk ze tot een zomerse mocktail of cocktail. Je gasten zullen aangenaam verrast zijn bij jou volgende barbecue.
Wij voorzien alle tools en ingrediënten. Na deze workshop ben je helemaal klaar voor een heerlijke warme zomer!
Interesse, inschrijven of graag meer info?
Mail uw gegevens en/of vragen snel naar office.mocca@gmail.com